Lider u trgovini i distribuciji gasova u Srbiji i BiH

Pon-Sub: 07:00 - 17:00

Radno Vrijeme

+387 55 255 215

Velika Obarska 200, BIJELJINA

Trasport Gasova

Transport Tehničkih gasova

Prevoz komprimiranih gasova vrši se u posudama pod pritiskom koji je veći od atmosferskog pritiska (do 300 bara).
Čelične boce u kojima se vrši prevoz tehničkih gasova moraju imati ispravne ventile i kod skladištenja i transporta sa obavezno navrnutim zaštitnim kapama.
Prilikom utovara i istovara boca sa tehničkim gasovima mora se pažljivo rukovati, ne uderati po ventilima, ne bacati i kotrljati boce.
Boce u kojima se transportuju gasovi pakuju se u palete u usparavnom položaju i iste se moraju dodatno osigurati od prevrtanja odgovarajućim španerima.
U motornom vozilu koji prevozi tvari klase 2 po ADR-u ne smije se nalaziti druga osoba osim vozača, suvozača ili pratioca.
Brzina kretanja vozila ne smije preći 80% najveće dopuštene ili propisane brzine, a ni u kom slučaju ne smije biti veća od 70 km/h.
Vozilo natovareno plinovima nesmije se zaustavljati na putevima ili na parkiralištima u naselju.
U vozilu kojim se prevoze komprimirani i tečni gasovi ne smiju se prevoziti tvari koje mogu izazvati požar, a na vozilu se nesmiju izvoditi popravci koji bi proizveli iskrenje ili udarci koji mogu proizvesti iskre i izazvati požar i eksploziju.
Prevoz komprimiranih i tekućih tehničkih gasova dozvoljen je samo vozilima opremljenim po ADR-u i sa odgovarajućim certifikatom.

Želite da budete u toku sa ponudama i promocijama ? Registrujte se na našu newsletter listu.