Lider u trgovini i distribuciji gasova u Srbiji i BiH

Pon-Sub: 07:00 - 17:00

Radno Vrijeme

+387 55 255 215

Velika Obarska 200, BIJELJINA

Skladištenje TNG-a

Skladištenje TNG-a

Raspolažemo skladištenim prostorom ukupnog kapaciteta 650m³, od toga u Bijeljini se nalazi skladište kapaciteta 360m³, Sarajevo 230m³, dok Tuzla i Zvornik posjeduju skladišta od 30m³.

Imamo dva auto pretakališta u Bijeljini i Sarajevu što nam omogućuje sinhrono punjenje dvije auto cisterne
Kontrolu količine unijete i izdate robe vršimo na sopstvenoj kolskoj vagi.

TNG se do kupaca razvozi sopstvenim prevozom a zaduženje kupaca se vrši mjerenjem izdate količine pomoću vage (izmjeri se kamion cisterna pre i nakon istovara, a razlika u masi je izdata količina gasa) ili preko ugrađenog volumetra (instrument koji mjeri količinu pretočenog fluida) na samoj kamionskoj cisterni.

Skladišni prostor uz dobru logističku podršku garantuje našim kupcima kontinualnu snabdevenost TNG-om.

TNG je lako isparljiv na atmosferskom pritisku. Zato se puni i skladišti pod pritiskom u čelične boce i rezervoare. Tečno agregatno stanje (tečna faza) TNG-a ima veliki koeficijent termičkog širenja pa se mora ostaviti dovoljan prostor za njenu parnu (gasovitu) fazu. To je razlog što se punjenje rezervoara u vozilu ograničava na oko 80% zapremine preko uređaja koji to regulišu. Ako bi se ignorisalo to ograničenje došlo bi do naprezanja rezervora, do njegove deformacije i zamora materijala i konstrukcije i na kraju do daleko kraćeg garantovanog veka trajanja (garantni rok je 10 godina).
Pritisak na kojem TNG prelazi u tečno stanje zove se pritisak isparenja ili napon pare i zavisi od sastava i temperature, približno 220 kilopaskala (2.2 bara) za čisti butan pri temperaturi od 20°C, i oko 2.2 megapaskala (22 bara) za čisti propan pri temperaturi od 55 °C.

Želite da budete u toku sa ponudama i promocijama ? Registrujte se na našu newsletter listu.